rolunk_tancpedagogusok-orszagos-szovetsege

RÓLUNK

Tisztelt Táncpedagógus!

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége 1990-től működik. Felöleli a magyar amatőr táncos szakmához tartozó pedagógusokat és gondoskodik az érdekeik védelméről /mint pl. Alapfokú Művészeti Iskolák minősítése/, valamint az őket foglalkoztató problémákban lehetőségeihez mérten segítséget nyújt.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége minden évben megrendezi az „Országos Táncművészeti Fesztiváljait”, amely a kezdeti egy fesztiválból napjainkra, négy önálló, korcsoportonként megrendezésre kerülő fesztivállá, országos mozgalommá nőtte ki magát.A 2019-es évtől ez négy regionális elődöntővel egészítettük ki. A Fesztiválok óriási tömegeket mozgatnak meg és egyre magasabb színvonalú alkotások létrehozására készteti a pedagógusokat.

 

Örömmel mondhatjuk el, hogy a fesztivál versenysorozat kiemelkedő eseményként van jelen az amatőr táncéletben, a közművelődési intézmények, tanfolyami rendszerek, magánstúdiók és művészeti iskolák életében.

A Szövetség hosszú évek óta folyamatosan képez táncoktatókat is egy akkreditált képzés keretében, továbbá továbbképzéseket szervez a pedagógusok és a növendékeik számára.
Ezek a rendezvények nem csak a versenyzésről szólnak. Fontosak az állandó szakmai kontroll megteremtése céljából, valamint az ország különböző pontjaiból érkező táncosok, táncpedagógusok tapasztalatcseréje szempontjából is.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége fesztiválrendszerének egyik legfontosabb eleme, hogy minden versenynap végén az összes bemutatott produkcióról véleményt, építő jellegű kritikát mond a zsűri. Ezek a szakmai tanácsok, ötletek, koreográfiai- és pedagógiai javaslatok tovább segítik a táncpedagógusok, koreográfusok, együttesek szakmai fejlődését, elősegítve a minél magasabb szintre jutás lehetőségét.

Büszkék vagyunk arra, hogy évente több ezer gyermek, fiatal és felnőtt vesz részt fesztiváljainkon, készül hónapokig és szerez örömet, szakmai sikert, elismerést nem csak magának, hanem a közönségnek is. A szövetség által rendezett Táncjáték Fesztiválokon is sok alkotó koreográfus munkája kerül megmérettetésre egy komoly szakmai zsűri előtt. Ezen felül évente Koreográfus Versenyt és díjátadásokkal egybekötött Pedagógusnapi Gálát szervezünk.

A Táncpedagógusok Országos Szövetségének célja, egy olyan csoportosulás létrehozása, amelyben mindenki érzi annak felelősségét, hogy a mai társadalmi, gazdasági és politikai helyzetben is van egy olyan hatékonyan működő szervezet, amely megfelelően képviseli a tagság érdekeit, megvalósítja a tagság által meghatározott fő célokat és feladatokat a közösen elfogadott értékrend alapján. Törekszik arra, hogy egy olyan szellemiségben tevékenykedjen, amely erősíti a szervezetbe vetett bizalmat, egyben hozzájárul, hogy megerősítse pozícióit a társadalmi szervezetek körében.

Mindehhez olyan tagság szükséges, amely komolyan veszi a szakmát és elhatárolódik a minden szakmaiságot mellőző kollégáktól és egy magasabb cél érdekében összefogva valódi értékek megvalósítására törekszik.
A fentiek tükrében várjuk mindazok jelentkezését, akik tagjai lennének ennek a Szövetségnek és tudásukkal szívesen részt vennének a közös szakmai érdekek megvalósításában.

Tisztelettel:

Török Jolán
tiszteletbeli elnök

MY ACCOUNT